sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Inventaario-Ilmo

Näin korona-aikaan henkilökunta on alkanut käydä tavallista useammin ruokakaupassa, koska lounaatkin tulee valmistettua itse kotioloissa. Ilmo ei täysin luota henkilökunnan kykyyn ostaa järkeviä asioita ja syödä ensin ne tuotteet, joissa parasta ennen -päivämäärä on menossa vanhaksi. Niinpä kissa on katsonut parhaaksi puuttua tilanteeseen ja tehdä oman laskelmansa siitä, mitä kaikkea jääkaapista löytyy ja mitä ei.

Kun henkilökunta tulee kaupasta kotiin, juoksee Ilmo ensimmäisenä tarkistamaan vuorotellen jokaisen ruokakassin sisällön.
"Kiintoisaa. Purjoa ei olekaan hetkeen ostettu"

"Yksi ja kaksi pakettia jauhelihaa"
Lihaa sisältävät kassit Ilmo tarkastaa erityisellä antaumuksella. 
"Nam, broileria!"
Ruokakassien lisäksi Ilmon täytyy tietysti pysyä perillä siitä, mitä tuotteita jääkaapista on hävinnyt. Kun henkilökunta avaa jääkaapin oven, on kissa salamana alahyllyllä kurkistelemassa ja tekemässä laskelmiaan. 
"Hmm, ai tänne ne lihapaketit piilotettiin"
"Kanamuniakin on vielä jäljellä"
Jostain syystä henkilökunta on harmillisen kärsimätön ja nostaa kissan pois oven välistä, ennen kuin kaikki hyllyt on tarkistettu huolellisesti. Onneksi tilaisuuksia jatkolaskelmille löytyy yleensä päivän aikana useita, kunhan ei vain nuku liian sikeitä päiväunia ja muistaa rynnätä jääkaapille heti, kun henkilökunta avaa oven.

5 kommenttia:

 1. Kyllä on kissan pysyttävä kärryillä jääkaapin sisällöstä. Ties mitä herkkuja henkilökunta siellä piilottelee, ovi kun on yleensä pienille tassuille hankala avattava.

  VastaaPoista
 2. Ilmo, ookko ottanu jo ihan kaikki kaapit haltuun? Mä tarkistan ihan kaikki kaapit jääkaapin & pakastimen lisäksi. Kun ovi aukeaa, niin mä singahdan paikalle tarkistamaan tilanteen.
  - Eppu -

  VastaaPoista
 3. Onhan se mukavaa, että talouden karvaisimmatkin ottavat vastuuta ruokailuista! Tällä sama. Ja sitten saa ihmetellä, että miten muka tässä sekunti sitten avatussa margariinissa on jo kolme karvaa törröttämässä. :'D

  VastaaPoista
 4. Kyllä täytyy tutkia se jääkaappikin, eihän voi tulla tilannetta vastaan missä kissat ei olisi asiantuntijoina pätemässä!

  VastaaPoista
 5. Meillä Juju on se, joka tutkii kassit! :) Harmi vain, ettei meillä yllä tutkimaan tuolla lailla jääkaapin tasoja. Välillä lentomatkoillaan Juju tosin nostetaan kurkkimaan myös jääkaappiin. Ja onhan se mielenkiintoista!!

  VastaaPoista