lauantai 26. tammikuuta 2019

Kielletty makuuhuone ja kuinka saada kissa pois sängyn alta?

Mimmi ja Alfred kirjoittivat jokin aika sitten mainion postauksen siitä, mitä kaikkea kummallisia sääntöjä ihmiskodissa asuessaan joutuu sietämään.

Meillä yksi säännöistä luokkaa "Täysin typerät" on, että kissojen reviirillä on oleskelukelpoinen huone, jonne ihmiset kieltävät menemästä. Tästä asiasta onkin käyty vuosien varrella monta taistelua. Vuonna 2015 noin 20 viikkoa vanha Ilmo otti niin kovat keinot käyttöön, että ihmiset lopulta heltyivät päästämään makuuhuoneeseen. Saman vuoden marraskuussa muutimme toiseen asuntoon, jossa sielläkin kissojen pääsy huoneeseen yritettiin ensin estää. Tällä kertaa Ilmo ja Roope keksivät, että liukuoven saa helposti avattua tassulla, joten huoneeseen pääsi tuolloinkin sujahtamaan melko helposti.

Vasta kolmannen muuton jälkeen makuuhuone on onnistuneesti pysynyt kissattomana alueena, mikä on ihan hyvä ihmisen mielestä, koska välillä tulee kissa-allergisia vieraita kylään nukkumaan.

Roopelle makuuhuoneeseen pääsemättömyys on nykyisin ihan ok. Alue on tarkistettu ja siellä ei ole ruokaa, miksipä siis turhaan käyttää energiaansa sinne pääsemiseen?


Ilmo ei moista sääntöä edelleenkään sulata ja yrittää vieläkin livahtaa huoneeseen oven avauduttua. Henkilökunta on tähän tottunut ja pysäyttää kissan aikeet isolla "SHHHHHHH" äänellä (sähinä tehoaa yllättävän hyvin). Vieraat taas eivät huomaa nurkassa vaanivaa kissaa ja yllättyvät, kun ovea avatessaan nilkkojen vierestä vilahtaa harmaa pörrösalama sisään. Sisäänpääsyn jälkeen Ilmo sujahtaa sängyn alle piiloon, jottei tulisi heti kannetuksi ulos huoneesta.

"Kissa ei ymmärrä!"


Ilmosta Pyydystä Ilmo sängynalta on hauska leikki. Pari kertaa henkilökunta on onnistunut nappaamaan kissan käsin tai kutsumalla kissaa nimellä. Ilmo on kuitenkin oppinut nopeasti, että kannattaa piiloutua syvemmälle sängyn uumeniin, jotta huoneessaoloaika pitenee.

On kuitenkin yksi keino, jolla Ilmon saa kerta toisensa jälkeen pikaisesti ulos huoneesta. Sen keinon (ja muutama muun ei-niin-toimivan) kuvasimme oheiselle videolle:6 kommenttia:

 1. Voi ei, miten tutun näköistä touhua tuo kissan houkutteleminen sängyn alta! :-D Meillä turrikat saavat päivisin karvaistaa makkaria sydämensä pohjasta, mutta vaikka ne ovat tottuneet siihen, että öisin tulee porttikielto, niin aina välillä jompikumpi jumittaa sängyn alle kriittisellä hetkellä. Joskus jokin kielletty lelu auttaa, esim. laturin johdolla houkuttelu - ja joskus nami, mutta välillä eivät ole nekään kelvanneet. Mies on silloin pitkillä käsillään saanut katin kaapattua sängyn alta, ja mun on pitänyt katsoa poispäin, kun säälittää niin kovasti. :-D

  VastaaPoista
 2. Hih, niin tuttua kun kissa pitäisi saada pois kielletystä tilasta! Maxin saa suhtkoht helposti pyynnöllä tai herkuilla. Pepsi taas.. joko isännän käsky (ei emännän), joskus herkut ja laservalo! Aika toivotonta toisinaan. - emäntä

  VastaaPoista
 3. Ääk, miten en oo tajunnu tota, että antaa toiselle herkkuja??? Ihan varmasti tehoais näille meidän ahneperseille enemmän kuin hyvin. Kiitos vaan vinkistä, seuraavalla kerralla kokeiluun, kun pitää saada kissa pois piilosta. :D

  VastaaPoista
 4. Hmmm, eli jos menee jonnekin luvattomaan paikkaan niin saa herkkuja. Nam.
  Me saadaa herkkuja jos halutaan pakkasella olla liian kauan (palvelijan mielestä) terassilla.Ja sit me saadaan herkkuja kun ne hakee puita meidän nukkumapaikan lämmitystä varten. Ai juu, ja sit tietty vielä jos ne ei saa laskettua neljään, niin me saadaan herkkuja, jotta palvelija voi laskea; 1, 2, 3, 4
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 5. Ilmo tykkäs että kiva leikki!

  Meillä toimii vain tuo pyyhkäisy jollain. Tai ei tarvii edes pyyhkästä, kun laittaa mopin sinne suuntaan, niin kisu tulee pois. Muuten ei tarvitsekaan, olkoot sängyn alla tai päällä tai missä, mutta lääkkeiden otto ja hammaspesu vaatii hiukan tään tapaista neuvottelua.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista. Tunteeko kissa kateutta, vai tuntuuko vain musta siltä, että Ilmoon iskee kateus? :D Täysin tyhmä sääntö tuo tuollainen makkarikielto, Mimmin ja Alfredin mielestä. Mä käytän pikkueteisessä maanittelua, tai sitten tyynesti koppaan syliin. (Siellä ei ole sallittua kärkkyä karkuunpääsyä.)

  VastaaPoista