tag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post8993745101070542206..comments2023-12-10T05:40:36.768+02:00Comments on Kollinkoukkuja: Raakaruokailun riskeistäRoope ja Ilmohttp://www.blogger.com/profile/02561582182937630473noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-14816741340510123072015-10-15T21:52:30.772+03:002015-10-15T21:52:30.772+03:00:D Joo, tuo koko lihankäsittely oli kyllä alussa m...:D Joo, tuo koko lihankäsittely oli kyllä alussa melko yököttävää. Toinen inhokkini oli pakastettu kananjauhelihapötkylä, josta se mössö alkaa sulaa melko nopeasti. Leikkelyn ja pakastamisen jälkeen kissatkin melkein aina jättivät kanamönjän syömättä, joten tiskailin sitten monta kuppia jämillä varustettuna. Nami nam. <br /><br />Tuore liha ois kyllä tosi jees, mutta toisaalta nuo broilerin sydän ja kivipiirapötköt ovat olleet ihan hyviä. Roope ja Ilmohttps://www.blogger.com/profile/02561582182937630473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-9195438855545370712015-10-15T21:48:02.473+03:002015-10-15T21:48:02.473+03:00Ai oho, enpä olekaan tiennyt, että noista normimar...Ai oho, enpä olekaan tiennyt, että noista normimarketeistakin vois löytyä kauloja. Pitääpä ens kerralla katsoa tarkemmin. <br /><br />Meilläkään ei ole aiemmin ollut mitään ongelmia, vaikka olen sulatellut noita tuotteita aika huoleti pitkiä aikoja. Epäilen siksi, että tuo perusteellinen sulattaminen ennen pakastamista vaikutti tuohon oksenteluun. Tuo sunnuntai oli myöskin aika aurinkoinen päivä, niin sulatuslämpötila saattoi olla vähän normaalia korkeampi. Nuo kaulat ovat olleet siitä kyllä näppäriä, että voi vaan lyödä pussin pakastimeen ja ottaa sen verran, kun kulloinkin tarvii.<br /><br />Hyvä tietää, jos tuo toksoplasmoosi on vaarallinen vaan alle luovutusikäisille kissalle. Noita toksoplasmoosijuttuja oli kesällä Helsingin Sanomissa useampia melko raflaavilla otsikoilla. Vaikken mitenkään arkielämässä olekaan huolestunut tuosta tartunnasta, ajattelin silti, että ruuan pakastamisen ottaminen rutiiniksi vois olla ihan hyvä varotoimenpide. Roope ja Ilmohttps://www.blogger.com/profile/02561582182937630473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-23920864763702946142015-10-15T21:31:32.291+03:002015-10-15T21:31:32.291+03:00:D Meillä ei taida olla edes talttaa eikä muutes s...:D Meillä ei taida olla edes talttaa eikä muutes sahaakaan. Pitäisiköhän sitten ihan kissan pakasteita varten hankkia :) Siipien luut kyllä näyttävät siltä, että niissä on vähän enemmän syömistä kuin kaulan luissa. Tosin nuo isommat luut ovat sitten olleet vähän liiankin isoja, eivätkä kissat ole syöneet niitä ollenkaan. Roope ja Ilmohttps://www.blogger.com/profile/02561582182937630473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-80250523963732674822015-10-15T21:29:42.841+03:002015-10-15T21:29:42.841+03:00Jos pilkkoo ennen tarjoilua, niin ei ne varmaan si...Jos pilkkoo ennen tarjoilua, niin ei ne varmaan siitä ehdi sulaa niin paljoa :) Ja tosiaan lyhyempikin sulatusaika olisi riittänyt, kun tuollainen reipas 10h, mitä viikonloppuöinä tulee helposti nukuttua. Roope ja Ilmohttps://www.blogger.com/profile/02561582182937630473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-53254163130972425052015-10-15T21:28:18.058+03:002015-10-15T21:28:18.058+03:00Tuoreet ois kyllä parhaita. Me ollaan löydetty pos...Tuoreet ois kyllä parhaita. Me ollaan löydetty possunsydämiä ja naudan maksoja, mutta broilerin sisäelimiä ei ole näkynyt missään. Kai täälläkin vois olla kauppahallissa tarjolla.Roope ja Ilmohttps://www.blogger.com/profile/02561582182937630473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-46036174388344916392015-10-15T18:44:02.780+03:002015-10-15T18:44:02.780+03:00Uuh, ihan ahdistuin noista siivistä ja koko tuosta...Uuh, ihan ahdistuin noista siivistä ja koko tuosta teidän rumbasta! :-o <br /><br />Tämä ruoka-aihe on mulle jotenkin iso, pelottava möykky, kun kaikenaista voi tapahtua. Onneksi Roope ja Ilmo toipuivat pian yökkäilyistään! :) Multa meinasi muuten tulla yökky, kun katsoin jossain eläinliikkeessä niitä kanankauloja. Nehän ovat ihan JÄTTIMÄISIÄ! Ja kun samalla osastolla haisi vahvasti jotkin siankorvat tai mitkä lie koirien kaluamispöperöt, niin kyllä oikeasti raakaruokinta tuntui hetken ajan mahdottomuudelta. Mutta ehkä tuo kokemus oli hyvä, koska sen jälkeen jokin ihan perus possunsydän on ollut ihan helppo nakki. Ei tunnu missään! :-D <br /><br />Kiitos myös Piiville tuosta yllä olevasta huojentavasta tiedosta - mä nimittäin tein ekan raakaruokapötköni kanssa vähän liian pitkäkestoisen sulatuksen ja pelkäsin, että mitähän plasmooseja kissat siitä saivat. Nyttemmin olen ostanut lihat tuoreena, niin ei tule sitä hankalaa jääpalikan sahailu -pulmaa...Sandrahttps://www.blogger.com/profile/01330187411242343979noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-4323605620410856402015-10-14T23:09:02.821+03:002015-10-14T23:09:02.821+03:00Voi harmi oksentelua! :( Kaulaa löytyy myös esim. ...Voi harmi oksentelua! :( Kaulaa löytyy myös esim. Best-In -merkkisenä, sitä saa ainakin Citymarketista, S-kaupoissakin taisi olla. On halvempaakin kuin M&M'n kaulat. :)<br /><br />Tosi harmi, että teille tuli kylmäketjun katkeamisesta ongelmia! Bakteerikasvu tosiaan kiihtyy kun ruoka sulaa huoneenlämmössä ja yleensäkin mitä enemmän ruoka sulaa, sitä runsaammin siinä kehittyy bakteereja. Kissalla on sen verran vahvat vatsahapot, ettei moiset bakteerimäärät hetkauta, jolloin kokonaan sulaneet tuotteet voi huoletta pakastaa uudestaan, mutta toki herkkämahaisempiakin yksilöitä löytyy. Meillä kerran unohtui broilerinsydämet huoneenlämpöön olikohan 9 tunnin ajaksi eikä siitä koitunut kuitenkaan masuvaivoja.<br /><br />Toksoplasmoosia ei kannata liikaa pelätä, varsinaisesti vaaraksi se on lähinnä alle luovutusikäisille kissoille, joiden immuunipuolustus on vielä pitkälti kehittymätön. Kissa voi saada toksotartunnan myös ilman, että olisi syönyt koskaan raakaa lihaa. Tässä hyvä suomalainen tutkimus aiheesta: https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/27067/tutkielmaRantanen.pdf?sequence=1. :)<br /><br />Toivotaan, ettei masuvaivoja enää tule!Piivihttps://www.blogger.com/profile/13312161894683518072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-50103822385488162902015-10-13T12:52:46.835+03:002015-10-13T12:52:46.835+03:00Ihmisellä kokemusta jäisten ruokien hakkaamisesta ...Ihmisellä kokemusta jäisten ruokien hakkaamisesta edellisen kollin kanssa. Kanansiipimöykyn hakkaaminen onnistuu hyvin seuraavasti. Lattialle(matolle) kasa sanomalehtiä sen päälle siivet ja sitten kunnonnollinen taltta ja vasara. Taltassa on hyvä olla leveä kuminen tms. pää, että vasaralla saa kunnolla hakattua möykkyä. Talttaa tungetaan siipien väliin ja hakataan. Näin on saatu 2kg möykky tehokkaasti palasiksi. Aina ei kaikki siivet ole ehjinä säilyneet. Sitten siivet kääritään kelmuun ja takaisin pakkaseen. Sahalaitainen veitsi auttaa pyöreisiin pötköihin ja joskus pienestä sahastakin voi olla apua. Näin ei tarvitse liiemmin ruokia sulatella. Siivissä taitaa olla enemmän hyödyllistä rustoa tms. kuin kauloissaViggo Batmanhttps://www.blogger.com/profile/15261546237690753797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-2322618345239698462015-10-13T08:56:41.785+03:002015-10-13T08:56:41.785+03:00Kanankaula kato taitaa koskea useampaa liikettä, k...Kanankaula kato taitaa koskea useampaa liikettä, kun ne oli meiäkin kaupasta loppu. Kanansiipi kasan kanssa ollaan myös tehty niin että ollaan laitettu kylmään veteen ja kammettu ne irti toisistaan jollain apuvälineellä. Sitten laitettu pakkaseen ja pilkottu vasta ennen tarjoilua. Mutta hui. Uskaltaakohan sitä enää. :DMariahttps://www.blogger.com/profile/05678334526061896890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-126809939336918798.post-40852674679059474132015-10-12T22:21:40.464+03:002015-10-12T22:21:40.464+03:00No huh, onneks ei tullu ton pahempia oireita vaiks...No huh, onneks ei tullu ton pahempia oireita vaiks ei toikaan kivalta kuulosta!<br />Meillä onneks ihminen on vähän hysteerinen noitten ruokajuttujen suhteen niin kylmäketju ei pääse katkeamaan, mitään ei myöskään osteta valmiiksi pakastettuna (paitsi hiiriä ja tipuja) juurikin sen takia, ettei tarvitse välillä sulatella ja taas pakastaa uudelleen. Onneksi on kauppahalli ja siellä tiski mistä saa broiskun sydämet, kivipiirat ja maksat tuoreena.Pena ja Punkkuhttps://www.blogger.com/profile/17943514794383045632noreply@blogger.com